Læseopgave 1B

Frivilligpaadansk

 

 

 

 

 

PD 2 opgaver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læseopgave 1B

 

Instruktion

•Læs teksten Karin hjælper Diya med at få arbejde i Danmark. Der er 6 afsnit.

•De sætninger der mangler, står på listen (A-H).

•Find den sætning der passer bedst til hvert afsnit (1-5).

•Skriv dit svar (=et bogstav) på linjen i hullet.

Der er to sætninger du ikke skal bruge.

 

Frivillig – et dejligt job

Diya Johnson er flyttet til Danmark med sin mand. Han arbejder på Københavns Universitet, og hun er fysioterapeut fra Indien. Da Diya kom til Danmark var det meget svært at finde et arbejde. Men så mødte hun Karin.

1.Karin arbejder på et frivillig sted, der hedder Copenhagen Host Program. Det handler om, at en københavner kan møde en udlænding. Københavneren kan hjælpe udlændingen med at få arbejde. Man kan også hjælpe udlændingen med at lære den danske kultur at kende.

2.Diya og Karin møder hinanden på Karins arbejdsplads. Karin er chef på et plejehjem i Valby. Det er her Dia og Karin mødes to gange om ugen. Her taler de om, hvordan Diya kan bruge sin uddannelse fra Indien og får arbejde i Danmark

3.Diya synes, det kan være svært at få arbejde i Danmark, når man ikke taler så godt dansk. Så hvis man ikke har en person der kan hjælpe en et det svært. Diya har sendt mange ansøgninger. Men hun fik ikke job. Så meldte hun sig ind i Copenhagen Host Program.

4.Diya og Karin mødtes for første gang den 30. oktober 2012. Det første møde brugte de på at finde ud af hvordan de skulle arbejde sammen. Diya havde to ting hun gerne ville. Hun ville gerne blive bedre til dansk og hun ville gerne arbejde som fysioterapeut i Danmark.

5.Karin hjalp Diya med at skrive ansøgninger. Karin fortalte Diya, hvad Karin syntes er vigtigt der står i en ansøgning. Blandt andet er det vigtigt, at ansøgeren skriver hvorfor ansøgeren lige præcis gerne vil arbejde et bestemt sted.

6.Karin og Diya talte med Jobcentret, og sammen fandt de en arbejdsplads, hvor Diya kunne komme i praktik. Diya er ikke færdig med Sprogskolen, hun vil gerne lære mere dansk.

Diya er meget glad for, at hun mødte Karin.

 

 

Eksempel

A Man kan også hjælpe udlændinge med at lære den danske kultur at kende.

B Karin hjalp Diya med at skrive ansøgninger.

C Men hun fik ikke job.

D Karin er chef for et plejehjem i Valby.

E Diya vil gerne bruge sin uddannelse fra Island

F Karin er chef på en skole i Vanløse.

G Diya er meget glad for, at hun mødte Karin.

H Diya havde to ting hun gerne ville.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Københavns Sprogcenter © All Rights Reserved