Læseopgave 2A

Frivilligpaadansk

 

 

 

 

 

PD 2 opgaver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læseopgave 2A

 

 

Interview med Manilla

-Bydelsmor i Viby Jylland

 

Eksempel

A Jeg er så glad for at være Bydelsmor, for jeg har lært, at når man har problemer, så skal man ikke gemme sig eller lukke sig inde. Man skal ikke være flov over at bede om hjælp fra nogen, man ikke kender.

 

 

 

 

B Mit navn er Manilla Kuriakous. Jeg er Bydelsmor i Viby Jylland. Jeg er 45 år og har tre børn. Jeg kommer fra Syrien, og kom til Danmark i 1988.

 

C Som Bydelsmor, har jeg også lært, at den styrke jeg har fået og alt det jeg har lært, skal jeg ikke holde for mig selv. Det skal jeg give videre. Der er mange kvinder der havde problemer, som jeg havde før. Jeg bliver rigtig glad, når jeg kan give min viden videre til andre.

 

D Jeg har tidligere i mit liv kun spurgt familien og mennesker omkring mig, når jeg havde problemer. Når man får råd fra dem, er det ligesom en ring, hvor man render rundt og rundt. Man kommer ikke videre. Familien vil gerne hjælpe, men deres råd passer ikke til det her samfund.

 

E Jeg ved nu, hvor vigtigt det er at bede om hjælp. Hvor vigtig det er, at finde en man føler sig tryg ved. Det er også vigtigt at de ved, at det de fortæller, ikke kommer videre. Dem som jeg snakker med, skal vide, at alt det de fortæller mig, ikke kommer videre.

 

F Nu er jeg blevet meget åben. Jeg snakker om ting, som jeg slet ikke kunne snakke om før. Det er rart. Nu føler jeg mig mere som mig selv. Jeg føler mere fred, jeg er mere fri og mere åben. Det er dejligt at kunne snakke om problemer.

 

G I stedet kan jeg ringe til en psykolog eller en anden med erfaring. Det skal være en person der kan give mig rigtig hjælp, og vise mig den rigtige vej. Jeg har lært, at det ikke er pinligt at bede om hjælp fra eksperter og andre danskere.

 

H Hvis min datter for eksempel har problemer, så skal jeg ikke kun spørge min familie. De siger fx, at min datter ikke gør det rigtige, at jeg gerne må slå hende, eller at jeg skal finde en mand til hende.

 

 

Instruktion

Interview med Manilla – en bydelsmor

 

•Der er 8 afsnit (A-H)

•Læs spørgsmålene (1-5)

•Find det afsnit der passer til hvert af de fem spørgsmål.

•Skriv bogstavet på det afsnit, der passer til spørgsmålet.

Der er to afsnit du ikke skal bruge.

Se eksemplet (9)

Der gives 1 point for hvert korrekt svar.

 

Spørgsmål

Ekempel

0 Er du glad for at være Bydelsmor?_A____

 

1 Hvordan passer din families råd til Danmark?

 

2 Hvor kommer du fra?

 

3 Hvem kan du ringe til i stedet for at tale med din familie?

 

4 Hvilke råd giver din familie dig om din datter?

 

5 Har du tavshedspligt om de ting du tale med kvinderne om?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Københavns Sprogcenter © All Rights Reserved